keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Kaunista keittiössä

Ihminen ei ikinä muutu? Väärin! Ennen minua ei voinut vähempää kiinnostaa mitä keittiövälineitä omistin, miltä ne näyttivät tai olivatko ne edes käytännöllisiä. Ajan myötä ja kiinnostuksen kasvaessa sisustuksen ihmeelliseen maailmaan myös kettiön asiat ovat tulleet ajankohtaisiksi ja olen hankkinut eri sarjoja keittiöön ja kiinnittänyt niiden ulkonäköön huomiota. Paljon hankintoja ja unelmia vielä ilmassa, mutta hei hiljaa hyvä tulee ja ehkä joskus minullakin on kaikki mitä haluan keittiössäni!

Keittiössä lempparimerkkejä ovat Iittala, Eva Solo, Magisso, Georg Jensen..



 Lasit - Kaikki lasini ovat Iittalan Essenceä ja lapsivieraille olen hankkinut Iittalan muumilaseja. Essencen malliston hankin kokonaan, koska mielestäni jokainen malliston lasi on kaunis, sopivat täydellisesti toisiinsa ja jokainen niistä on käyttökelpoinen eikä varmasti jää pölyttymään kaapin pohjalle.

Aterimet - Sain vanhemmiltani lahjaksi Fiskarsin functional formit monen monta vuotta sitten ja olen tykännyt niistä niin huimasti enkä usko, että olen niitä mihinkään vaihtamassa. Harmikseni niiden muoto on muuttunut enkä ole löytänyt samanlaisia enää mistään uutena, mutta onneksi ne ovat laatutyötä eivätkä ole vuosien saatossa menneet miksikään.

Astiat - Ostin juuri Arabian valkoisen teema-astiaston ja olen ollut todella tyytyväinen valintaani. Se sopii juhlaan kuin arkeenkin. Vanhaltaan omistan myös harmaata teemaa, mutta se on jäänyt valkoisen tultua toissijaiseksi. Jos joskus olisi paljon tilaa ja iso keittiö niin ostaisin myös juhliin oma astiaston ja se olisi ehdottomasti Villeroy & Bochin new wave sarja.

Keittiövälineet - Omistan Functional formin kakkulapion ja Magisson kakkulapion, josta siitä innostuneena olen ajatellut hankkivani myös Magisson piirakkalapion ja juustohöylän. Yksinkertaisen kauniita kapistuksia.



Kaatimet - Iittalan tuotteet osuvat silmään tässä kategoriassa. Kartion ja Essencen kaatimet löytyvät itseltä ja ne sopivat hyvin arkiseen kuin juhlavaankin kattaukseen. Decanter on hankintalistalla, kuin myös Eva solo jääkaappikarahvi valkoisella kauluksella. Kuinka monta kaadinta voi yksi ihminen tarvita? Monta! :D

Kattilat ja paistinpannut - oma pieni häpeäpilkkuni, hirveitä Ikean hirvityksiä kaikki. Heti kun budjetti antaa myöden niin ostan itselleni Eva Solon Whitea tai jopa Iittalan Tools-sarjaa. Nyt mennään näillä vanhoilla ja toivotaan ettei kukaan nää niitä :D

Muut välineet. - Äitini on innokas tupperware-ihminen ja tämän takia itselläni kaikki muoviasiat eli lastat, siivilät, tiskiharja, pakasterasiat yms. ovat tupperia. Itse niistä en ulkonäöllisesti välitä, mutta ovathan ne ihan käytännöllistä tavaraa eikä ole tarvetta vaihdokselle.

Pienet kodinkoneet - Suurena leipurina ja ruuanlaittajana...NOT. Olen huomannut, että kaksi asiaa mitä oikeasti tarvitsen on tavallinen kahvinkeitin ja Dolce Gusto. Kaapin pohjalla on OBH Nordican Chill sarjaan kuuluvat leivänpaahdin, tehosekotin ja sauvasekotin, mutta en ikinä käytä niitä. Ikinä.




                                   Mitä löytyy hankintojen loputtomalta listalta keittiön osalta?

Eva Solo: teräksinen tiskiharja, valkoiset pannunaluset ja valkoinen jääkaappikarahvi, White- sarjan kattilat ja paistinpannu. Georg Jensen: Pippuri- ja suolasirottimet, talouspaperiteline, salaattiottimet. Magisso: juustohöylä ja piirakkalapio. Iittala: Decanter. Alessi: sitruspuserrin. Chilewich: tabletit.

                                        Onko teillä minkälaisia unelmia keittiöön?

4 kommenttia:

  1. Sullahan on vaikka mitä ihanaa! Meillä on kans Essenceä ja Kartiota, mutta edelleen haaveilen, että aloittaisin New Waven keräämisen. Ja Eva Solon kaadin on myös omalla haavelistallani. Valkoisella takilla tietysti. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kori.fi nettikauppa myy Soloa valkoisella takilla, mutta ne on kaikki loppu :( Nyt täytyy kytätä, jos vaikka tammikuussa niitä taas olisi :)

      Poista
  2. Ihania juttuja sulla tossa listalla, esim. nuo valkoiset pannunaluset olisi upeat (kuin myös kaikki muukin listallasi) Mulla on Alessin kirkas/metalli BigLove maljat keräilyn kohteena, minusta ne on kauniit ja monikäyttöiset (en ole kertaakaan niitä käyttänyt, hih :) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin rakastuin niihin heti :) Mä oon myös alkanut himoitsemaan alessin sitruskoria. Näitä ihania on aivan liikaa :D

      Poista